Damessokken

Retourneren

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

 U heeft de optie om uw sokken te ruilen binnen 14 dagen vanaf dag 1 na ontvangst van uw bestelling en uw geld terug te ontvangen. U kunt er ook voor kiezen om binnen 14 dagen na ontvangst de overeenkomst te herroepen. Na herroeping heeft u nog 14 dagen de tijd heeft om de producten terug te sturen. De klant heeft dus na ontvangst van de gehele bestelling 14 dagen de tijd om te herroepen, en na herroeping nog eens 14 dagen om de producten terug te sturen.

U kunt de kousevoetjes/sokken/kniekousen waarvan de verzegeling onbeschadigd is, zonder problemen ruilen. Deze artikelen mogen uiteraard niet gedragen, gebruikt of beschadigd zijn. Om hygiënische redenen aanvaardt Damessokken.nl evenmin artikelen waarvan de sluitzegels van de verpakking verbroken zijn.Wij zullen de klant kosten in rekening brengen voor waardevermindering als de consument het product heeft gebruikt/beschadigd. 

Gebruik indien mogelijk de originele verpakking waarin u de sokken heeft ontvangen. Deze is het meest geschikt voor het veilig (retour-)zenden van sokken/kniekousen.

 • Zorg dat de sokken/kniekousen vlak en zo dun mogelijk in de envelop liggen, graag hetzelfde zoals u ze heeft ontvangen (dus met dezelfde vouwen en met gebruik van het volledige oppervlak van de envelop). Nooit meer in een envelop verpakken dan u heeft ontvangen, anders wordt de envelop te dik. Enveloppen dikker dan 3,2 cm is tarieftechnisch een pakje (pas op voor strafport oplopend tot 14,- euro voor een pakje). Voor de bepaling de maximale dikte is vereist dat u met de envelop makkelijk (met 2 vingers) in de oranje ‘PostNL’-brievenbus kan posten. Zo niet, dan vlakker inpakken of meer enveloppen gebruiken.
 • Voeg een briefje toe met uw naam- en adresgegevens, of indien beschikbaar een kopie van de factuur.
 • Zet goed leesbaar links van het adres op de envelop:
  Damessokken.nl
  Uraniumweg 39
  3812 RJ Amersfoort
 • Plak de envelop goed dicht met plakband van rand tot rand.
 • Frankeer de envelop door postzegels te plakken of laat dit frankeren in de winkel. De kosten voor de retourzending zijn voor de consument. 
 • Vermeld bij uw zending duidelijk wat uw ruilwensen zijn zodat wij dit zo spoedig mogelijk naar u kunnen toe zenden.

Zodra wij de retourzending hebben ontvangen, krijgt u ter bevestiging een  e-mail.

Download hier het herroepings document

U kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Wat zijn de kosten voor retour zenden?

De kosten die gemaakt worden voor het retour zenden van een bestelling zijn voor de consument. En bedragen tussen de 2.50 en 7 euro.

Hoe wordt het geld naar u teruggestort?

De terugbetaling(inclusief eventuele kosten voor de heenzending gemaakt door de consument) krijgt u teruggestort op de betaalmethode die u gebruikte bij de betaling. U krijgt uw geld binnen 7 dagen teruggestort. De kosten voor het retourzenden zijn voor de consument. De termijn waarbinnen terug betaalt wordt is zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen 14 dagen vanaf het moment dat u als klant ons op de hoogte heeft gebracht van het herroepen van de aankoop.

Wij zullen de klant kosten in rekening brengen voor waardevermindering als de consument het product heeft gebruikt/beschadigd.